Belépés az oldalra
kikapcs elfelejtett jelszó

Bűvösvölgy

Pedagógusoknak Gyengénlátó változat

Közlemény – Bűvösvölgy napközis tábor

Kedves Szülők!

2019 nyarán újra napközis tábort szervezünk 11-14 éves gyermekeknek a budapesti és a debreceni Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központban. A tábor június 17-től július 12-ig, heti turnusokban zajlik, turnusonként Budapesten legfeljebb 40, Debrecenben 32 táborozó részvételével. Tábori délelőttjeik a stúdiókban érdekes médiás feladatokkal telnek majd, a reklámok nyelvét és működését járjuk körbe a különböző médiumokban. Délutánonként mozgásos játékokon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a táborozóink (időjárástól függően). Minden csütörtökön külső programra visszük a gyerekeket.

A részvétel a tábor programjain mindenki számára ingyenes.

Fontos célunk, hogy a gyerekeknek minél szélesebb körben biztosítsunk hozzáférést a Bűvösvölgyhöz. Ezért felhívjuk az érdeklődő családok figyelmét, hogy a nyári táborra csak olyan gyermekek jelentkezését várjuk, akik tábori programunkon korábban még nem vettek részt.

A jelentkezési lapokat – hiánytalanul kitöltve és aláírva – budapesti jelentkezők esetében az informacio@buvosvolgy.hu, a debreceni táborra jelentkezők esetében pedig a debrecen@buvosvolgy.hu e-mail címre várjuk. A beérkező regisztrációs lapokat az elektronikus úton leadott jelentkezések érkezési sorrendjében fogadjuk el.


Nyári tábor

Üdvözlettel,
A Bűvösvölgy csapata

Tisztelt Pedagógus Kollégák!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy budapesti és debreceni központunkba is 2019. május 13-án 15.00 órától lehet jelentkezni weboldalunk regisztrációs felületén. Jelentkezéseiket 2019 szeptemberétől a téli szünetig tartó időszakra várjuk. Ha első kísérletre minden időpont foglaltnak látszik is, érdemes a felületre visszatérni a nyitást követő napokban, mert az esetleges érvénytelen regisztrációk törlése után ismét szabadulhatnak fel látogatási napok.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy pénteki napokon — eltérő nyitvatartási rendünk miatt — budapesti központunkba csak budapesti és Pest megyei, debreceni központunkba pedig csak debreceni és Hajdú-Bihar megyei csoportok jelentkezését fogadjuk el.

Kérjük, hogy azt is vegyék figyelembe, hogy az egyenlő hozzáférés biztosítása érdekében egy tanévben egy intézmény (egy OM-azonosítóval) legfeljebb egy napra foglalhat időpontot, ezért érdemes a tervezett látogatást előzetesen egyeztetni az intézményvezetővel és a többi pedagógus kollégával.

Üdvözlettel,
A Bűvösvölgy csapata

Bűvösvölgy, a médiatudatosságra nevelés terepe

Bűvösvölgy élményközpontú foglalkozásain a diákok megismerkednek a média hatásmechanizmusaival, és elsajátítják a tudatos médiahasználat alapjait.

A program igazodik a Nemzeti alaptantervben megfogalmazott törekvésekhez. Mivel a Nat szerint jelenleg a médiaoktatás több műveltségi területhez is kapcsolódik, és nem önálló tantárgyként szerepel, gyakran nem médiatanárokra hárul a médiával kapcsolatos ismeretek átadása, hanem különféle más főszakkal rendelkezőkre (például a magyar nyelv és irodalom szakos, vagy rajz szakos tanárokra). Az ebből fakadó esetleges nehézségek leküzdésére szolgálnak azok a felkészítő anyagok, amelyeket a bűvösvölgybeli látogatást megelőzően dolgozhatnak fel a diákok tanári segítséggel, és amelyeket a tanulók előzetes médiaismereteinek mélysége alapján többféle változatba rendeztünk.

Médiaoktatásban és médiaismeretben akár nagy különbségek lehetnek a diákok között attól függően, hogy milyen helyi, személyes és iskolai lehetőségekkel élhetnek. Bűvösvölgyben azonban minden gyermek ugyanazokkal a professzionális eszközökkel dolgozhat és ugyanazokat az ismereteket szerezi meg függetlenül attól, honnan érkezik hozzánk.

Kik és hogyan látogathatják a Bűvösvölgyeket?

Programjainkra iskolai szervezésben lehet jelentkezni, kizárólag az előre jelzett regisztrációs időszakokban, online felületünkön. Közvetlen célcsoportunk a 9-16 éves korosztály, vagyis 3-10. évfolyamos iskolai csoportokat várunk, tanári kísérettel.

Bejelentkezés látogatásra

A Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ programjaira a honlapunkon lehet jelentkezni, a látogatást szervező pedagógusnak egy regisztrációs űrlapot kell kitöltenie. A regisztráció azért fontos, mert a létrehozott felhasználónévvel és jelszóval később is be lehet lépni a felületre, ahol nemcsak jelentkezni lehet a foglalkozásokra, hanem a látogatás után innen lehet letölteni a gyerekek alkotásait is. A jelentkezéssel kapcsolatos további információk a Jelentkezés látogatásra részre kattintva érhetők el. Az online regisztrációs felület megnyitásának időpontjairól időről-időre az ebben a menüpontban elhelyezett közleményben tájékoztatjuk a pedagógusokat.

Budapesti központunk pénteki napokon csak a Közép-Magyarországi régióból – Budapestről és Pest megyéből – fogad csoportot.

Mennyi időt tölt a központban egy csoport?

A tanulócsoportok hozzávetőlegesen 5–6 órát töltenek a házban, a foglalkozásokat és a szüneteket is tekintetbe véve.

Egyidejűleg hány főt tud fogadni egy központ?

A budapesti Bűvösvölgy az 5-10. évfolyamból naponta egy oktatási intézménynek legfeljebb 48 diákját, a 3-4. évfolyamosokból pedig legfeljebb 40 főt, valamint az őket kísérő pedagógusokat fogadja. A Budapesten kívülről érkező iskolai csoportoknak buszos szállítást biztosítunk a központba való eljutáshoz és vissza, ingyenesen.

A debreceni Bűvösvölgy befogadóképessége szerint a 3-4. és az 5-10. évfolyamból is naponta egy oktatási intézmény legfeljebb 32 diákját fogadja. A térítésmentes szállítást a Debrecen városán kívülről érkező csoportoknak biztosítjuk.

Felkészítő anyagok

A médiaértés-oktató központokban töltött idő hatékony kihasználása és az eredményes ismeretátadás érdekében a látogatás előtt a csoportokat vezető pedagógusoknak érdemes a diákjaikat felkészíteniük. Az egyes programokhoz, helyszínekhez rendelkezésre álló felkészítő anyagokat egy tömörített fájlban biztosítjuk a pedagógusok részére, ennek linkje a lap alján található. (A fájl tartalma: tanári segédanyag tájékoztató levéllel a ház pedagógiai céljáról, valamint a felkészülést elősegítő óratervek módszertani javaslatokkal, szemléltető anyagokkal, szakirodalom-listával.)

A központokban készült tanulói alkotások megtekintése

A regisztrált pedagógusok a bűvösvölgyi látogatás után hozzáférhetnek diákcsoportjuk multimédiás alkotásaihoz. Ez nemcsak azt a célt szolgálja, hogy a központban szerzett élményeket könnyebben feleleveníthessék, hanem azt is, hogy akár tanórai keretben utólag is elemezhessék az anyagokat.

Jelentkezés látogatásra

Felkészítő csomagok letöltése

Kiadványok a médiatudatos oktatás segítésére

Adatkezelés