Belépés az oldalra
kikapcs elfelejtett jelszó

Bűvösvölgy

A médiaműveltség Gyengénlátó változat

A médiaműveltség felfedezése

Borítókép: Renee Hobbs – David Cooper Moore: A médiaműveltség felfedezése

Szerző: Renee Hobbs – David Cooper Moore | Fordította: Majkó Balázs

Rövid ajánló: A mondanivaló megosztásának elsajátítása az emberi lét művészete. Egy szimbólumokban gazdag kultúrában felnőve a gyerekek és a fiatalok óriási kihívással szembesülnek, amiket át kell rostálniuk az általuk nap mint nap kapott rengeteg összetett üzenetet. A gyerekek oly sok minden közül választhatnak – a könyvek, a televízió, a videojátékok, a zene, a filmek, az internet és a közösségi média egyaránt a rendelkezésükre állnak. A mindennapi életben, barátaink és családunk körében mindannyian küzdünk néha azzal, hogy megfelelően fejezzük ki magunkat. Felelős kommunikátorként el kell fogadnunk a másokkal meglévő kapcsolatainkat, valamint azt a szerepet, amelyet a tömegkultúra, a digitális technológia és a tömegmédia az életünkben betölt.
A könyv osztálytermi pedagógusoknak, iskolaigazgatóknak, szülőknek, iskolai könyvtári szakembereknek, kutatóknak, szabadúszó médiaművészeknek és diákoknak szól.

Renee Hobbs könyve a Powerful Voices for Kids (Erős Gyerekhangok) nevű kezdeményezés során készült el, amely többek között egy nyári tanulási program keretében 5–13 éves gyermekek médiaoktatását is magában foglalta. A kötet fejezetei egyaránt tartalmazzák a tanulási program során megszerzett tapasztalatokat, történeteket, valamint a legújabb kutatásokat és elméleteket. Minden fejezethez tartozik továbbá egy óravázlat, amely célok, eszközök, feladatok megfogalmazásával segíti az általános iskolás korosztállyal foglalkozó médiaoktatók gyakorlati munkáját.

Hasznos kézikönyv minden pedagógus számára.

Online olvasás: Renee Hobbs – David Cooper Moore: A médiaműveltség felfedezése

Letöltés: Renee Hobbs – David Cooper Moore: A médiaműveltség felfedezése