Belépés az oldalra
kikapcs elfelejtett jelszó

Bűvösvölgy

Mi a Bűvösvölgy? Gyengénlátó változat

A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hozta létre, hogy támogassa a gyerekeket a média tudatos és biztonságos használatában. A két, budapesti és debreceni házban felidézzük és meg is vizsgáljuk a média varázslatos hatásait, munkánkhoz a „völgy” ad védett, biztonságos környezetet, helyet a nyugodt megfontoláshoz, párbeszédhez és játékhoz.

A televízió nézői, a rádió hallgatói régebben inkább csak passzív befogadói voltak az elhangzó információknak. Az internet megjelenésével, az új médiakultúrában azonban a használók egyszerre aktív tartalomalkotóvá is előléptek. Ez pozitív változás, sok hasznos lehetőséget biztosít, de kockázatokkal is jár. Számos új szempontra, következményre érdemes odafigyelni, ha fogyasztóként/közzétevőként belépünk ebbe az új játéktérbe, vagyis nem árt minél jobban kiismerni a digitális világ szabályait. Bűvösvölgy célja, hogy a központokba látogató gyerekek játszva, aktív alkotófolyamatok során tanulják meg, hogyan hat rájuk a média. Ebben egyedülálló eszközpark és képzett médiaértés-oktatók segítik őket.

Magyarország első médiaértés-oktató központja, a budapesti Bűvösvölgy 2014-ben, a debreceni központ 2017-ben nyílt meg. A központok iskolai szervezésben látogathatók, ingyenesen.

 

TÁMOP-Projekt