Ingyenes online filmek 7-9 éveseknek

2021. 02. 03. film cikk 3–4. évfolyam

A következő animációfilmes válogatást fiatal magyar és külföldi animációs rendezők alkotásaiból raktuk össze, melyek sok fesztiválon szerepeltek az elmúlt időszakban, és most végre online is elérhetőek.

Vácz Péter Nyuszi és Őz (2013) című alkotása a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán diplomafilmként született meg. A Nyuszi és Őz egy barátság története, amelyet egy váratlan esemény alapjaiban felforgat. A gyermekrajzok egyszerűségét idéző két címszereplő kétdimenziós rajzolt világban éli vidám, gondtalan életét. Egészen addig, amíg Őz egy gyerekes veszekedést követően véletlenül meg nem pillant egy furcsa, addig számára ismeretlen formát, a bűvös Rubik-kockát, amelynek megszállottjává válik, és teljesen elhanyagolja Nyuszit. Egy újabb fordulat következtében ő maga is térbelivé válik, és innentől kezdve báb Őz és rajzolt Nyuszi két külön dimenzióban kénytelenek létezni és összehangolni új életüket.

A 16 perces animációs filmet 63 ország közel 300 fesztiválján vetítették, és több mint 125 díjat kapott.


Bab Berci Lázár Ervin mesevilágának meghatározó hőse, kinek kalandjait meseregény formájában már megismerhette az olvasóközönség. Kovács Márton animációs filmjeiben Berci különböző kalandjai elevenednek meg. 


Csornay Péter: Hajótöröttek

Marion Jamault: Le loup boule (A kerekhasú farkas)

Veronika Zacharova: The House (A ház)

Yaou Chen: Hungry (Éhség)

Quentin Marcault: L'homme aux oiseaux (Ember madárral)

Jurik Kristóf: Egy kupac kufli

Anastasia Melikhova: The First Thunder (Az első vihar)

Bárczy Örs: Hey Deer!

Polina Minchenok: Moroshka (Moroshka)

Molnár Eszter: A varázsgolyó