Eligazító: influenszerek Viszkok Fruzsival

2020. 09. 30. internet videós tartalom 5–8. évfolyam

Eligazító című sorozatunk olyan videókat kínál iskolai, vagy otthoni oktatási felhasználásra, amelyekben a fiatalok aktuális hősei, kedvelt influenszerek mutatnak meg médiaértési tanulságokat – a fiatalok és idősebbek számára is szórakoztató formában.


Ebben a két videóban Viszkok Fruzsi (YT, IG) az influenszerekkel foglalkozik.

Az első filmben Fruzsi titokban belehallgat egy beszélgetésbe, amelyben egy kedves, de kritikus társaság az ő Insta-posztjait nézegeti és véleményezi. Vajon mennyire beállítottak az influenszerek képei, mennyire megtervezettek, mennyi rajtuk az utómunka? Vajon mindig hirdetnek valamit, és ha igen itt éppen mit? Az autót, vagy a ruhát, esetleg a cipőt?

 

Módszertani javaslatunk pedagógusoknak, hogy ezt a filmet játékos problémafelvetésként mutassák meg a tanítványaiknak. Kivetíthetik, vagy megoszthatják a képeket is, és megbeszélhetik a fiatalok kérdéseit.

Ezekről a fotókról esik szó:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Amikor már nagyon kiöltöznél, de a takarításon kívül nincs más programod. 🤷🏻‍♀️

𝙑𝙞𝙨𝙯𝙠𝙤𝙠 𝙁𝙧𝙪𝙯𝙨𝙞 (@vfruzsi) által megosztott bejegyzés,

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A tegnapi poszt után eszembe jutott ez a kép is. ☺️ Bár egyszer storyban már megosztottam, itt a helye a feedben is, hisz ennél cukibb autó nem létezik! 🤩🚘

𝙑𝙞𝙨𝙯𝙠𝙤𝙠 𝙁𝙧𝙪𝙯𝙨𝙞 (@vfruzsi) által megosztott bejegyzés,

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nem mondom, hogy unalmas az itthoni karantén, de valaki őszintén leállíthatna arról, hogy a legjobb 300 oldalas könyveket 1,5 nap alatt kiolvassam, köszi! 🙏🏼🙈 Egyébként túlzásnak tűnhet, de ezek teljes valós helyzetek, amiket olvasásra szoktam használni, ha nagyon elkap egy sztori. 😅 Nálatok mi a legextrémebb olvasós szitu? 📚😉 Update: ezt is kiolvastam. • 📸: @antalrizmajer

𝙑𝙞𝙨𝙯𝙠𝙤𝙠 𝙁𝙧𝙪𝙯𝙨𝙞 (@vfruzsi) által megosztott bejegyzés,


A második videóban Fruzsi összefoglalja mindazt, amiről egy évtizedes tartalomalkotói tapasztalatai alapján úgy gondolja, érdemes a követőknek, a tartalmak fogyasztóinak is tudniuk. Hogy kiket érdemes figyelni, hogyan működnek a kereskedelmi együttműködések, és mi történik a kommentszekcióban jó és kevésbé jó esetekben. A videóban felvetett témákat érdemes összevetni, konkretizálni a fiatalok saját tapasztalataival.

 
Cikkünk alatt, mellett összegyűjtöttük a téma feldolgozásában jól használható segédanyagainkat, írásainkat.