Safer Internet Day 2023: Kézikönyv gamer gyerekekhez

2023. 02. 07. internet cikk 3–10. évfolyam

A biztonságosabb internetezés napján (Safer Internet Day) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) minikampányt indított, hogy segítse a szülőket azoknak a fontos beszélgetéseknek az elkezdésében, amelyek a gyerekek netes tapasztalatairól szólnak. Az elmúlt években ugyan nőtt a magyar szülők digitális tudatossága, de a mindennapi párbeszéd nyújtotta biztonságért még van mit tenni. Néha az első, kezdeményező kérdést a legnehezebb megtalálni.

A Bűvösvölgyekben oktatva minden nap beszélgetünk a gyerekekkel a netes tapasztalataikról. Köztünk is vannak gamerek, fiatalabbak és idősebbek is, jól ismerjük a gaming világát, a vonzerőt, a csapdákat és az élhető kereteket. Hogy segítsünk a játszó gyerekek néha igazán tanácstalan szüleinek, együttműködésre hívtuk a Gamestart, a hazai játékos közösséget legjobban ismerő szerkesztőséget. A szerkesztők és mi, a Bűvösvölgyek oktatói közös kiadványban foglaltuk össze a gamingnek azokat a kérdéseit, amelyekkel szerintük minden szülőnek érdemes tisztában lennie – az online bántástól a rejtett költségekig, a korhatártól és képernyőidőtől a streamerek tartalmaiig.

Itt elolvashatjátok a világ legrövidebb kézikönyvét: Kézikönyv gamer gyerekekhez – online

Kézikönyv gamer gyerekekhez

Vagy lementhetitek pdf-ként: Kézikönyv gamer gyerekekhez - pdf letöltése

A Gyerekaneten oldalunkon konkrét tanácsokat is adunk szülőknek a játékról szóló fontos beszélgetésekhez: Ellenőrző lista: hogyan beszélgessünk a videójátékokról?

Kérdezzetek, beszélgessetek ti is a gyerekekkel ma, a Biztonságos Internetezés Napján, és a többi napokon is, hogy az aggodalmak helyét átvehesse a megértés és a közös tapasztalat.